Hotel Gordon 1, Roma

În iarnă, în ianuarie 2018, am fost pentru a doua oară în Roma. Cu Ryanair de data asta, cumva low budget, Alex a ales cazarea. Low budget. Data trecută fuseserăm cazați la Clarian Affitacamere, de data asta s-a întâmplat să nu mai fie nicio cameră liberă, așa că a trebuit să ne reorientăm. Adevărul e că Andreea nu a fost impresionată nici de Clarian, dar comparativ cu Gordon… Ok, să începem.

Gordon 1, Roma.

Inițial nu am dat importanță acelei cifre, dar iată ce mare importanță a avut. Există Hotel Gordon și Gordon 1. Aparent, același lucru. Ei, aș. De fapt, da, aparent același lucru în sens negativ.

Am rezervat o camera dublă în hotelul Gordon 1, în perioada 22-25 ianuarie 2018. Am avut un zbor destul de târziu, așa că am ajuns la hotel în jurul orei 12 noaptea. Ce ți-ai mai putea dori de la viață la ora aia? Duș cald, liniștit și un pat comod.

Până la locație nu este o zonă foarte drăguță, e periferie, cu cerșetori dormind la colțuri, dar n-am pățit nimic. Par pacifiști.

Ajunși la hotel, am achitat la recepția de la subsol (!) taxa de oraș de 18 euro și apoi recepționerul ne-a condus în camera care se afla oarecum în altă clădire, lângă cea în care era recepția. Evident, ușa era încuiată, recepționerul ținea evidența clienților – când veneau, când plecau, cu ce veneau, cu ce plecau, cum arătau etc.

Camera era situată tot la subsol, ca recepția, fără geam, adică ciuciu aerisire, auzeai doar pașii persoanelor care treceau pe trotuar. Un fel de demisol pe românește. Ceea ce m-a indignat peste măsura a fost mizeria din cameră (ori nu au auzit de aspirator și de mătură, ori habar nu au să le folosească).

Într-un colț al camerei era o vomă veche despre care recepționerul a spus, în timp ce freca pe jos, că “așa e gresia, uite, nu se ia”. Ba cu niște clor și o frecare asiduă se curăța. Dacă voiai. Scame peste tot în cameră, adică pe jos nu era deloc curat. Eu nu umblu cu șlapi sau cu papuci de casă în bagaj, așa că mi-era silă să umblu desculță pe podea. Nici acasă nu umblu cu papuci, nu aveam nicio pereche de șosete la mine, ca să zici că trec cu vederea asta, dar!

Când am deschis ușa de la baie, groază. O baie de un metru pe un metru, cu duș în tavan și fără vreo cădiță. Adică stăteai pe dușumea și apa-ți curgea din tavan ca să te speli. Și spălai, fără să vrei neapărat, și chiuveta, și wc-ul, și oglinda, și toate celelalte țevi din baie. Și-ți udai și hârtia igienică. Că poate e mai…igienic așa, să fie spălată, zic! Adică tu plăteai să faci curat, într-un fel.

Am solicitat ulterior, în acea seară, o altă camera sau banii înapoi. Evident, nu am primit nimic sub pretextul că este full și nu mai au nicio cameră disponibilă, iar bani să imi dea nu are. Adică să vorbesc mâine dimineață, pe la ora 9-10, cu proprietarul. Când l-am apelat “manager” parcă îl înjurasem. Pardon, este “owner”.

Iar justificarea felului în care arăta camera a fost “cucoană, știi cât costă camera asta?! E 20€/noapte. Ce vrei pentru banii ăștia?!”.

Serios? Păi nu mai bine dormeam în gară gratis?! Că era același confort, tot la toaleta publică ajungeam și era chiar mai ieftin!

A doua zi, manag… pardon, proprietarul ne-a schimbat camera contra altor 40€. O cameră la un etaj superior, cu cadă în baie. Adică mă mută la hotel Gordon. Gordon și atât. Pe jos, la fel de mizerabil.

Mic dejun am avut doar în dimineața de 23, că trebuia să facem ceva cât am așteptat “5 minute” să facă cineva curat în camera care era eliberată recent. Cele 5 minute s-au făcut o oră căci, surpriză!, încă nu plecaseră turiștii din cameră!

Per total, nefericita experiență – ulterior am descoperit că nu exista poze cu baia la Gordon 1. Oare de ce? Că sunt mai importanți pereții colorați decât curățenia!

Ah, iar în prețul camerei la care am facut “upgrade” nu era inclus și micul dejun. Pentru că… de ce nu? De ce să nu mai luăm bani suplimentari.

Nu, nu am putut face recenzie pe booking. Bănuiesc că utilizatorul a fost blocat înainte să facem noi vreo mișcare. Le-a fost frică. Și, ulterior, am văzut ce recenzii bune avea de la români, chiar. Dar, după ce bombe de apartamente am văzut de vânzare prin București, nu mă miră.

Dar stând și cugetând, uitându-mă pe booking să văd camerele îmi care mi-am petrecut câteva nopți de coșmar, am avut surpriza să nu le regăsesc.

Sfatul meu este să verificați locațiile de cazare din cel puțin trei surse, ca la jurnalism, pentru veridicitatea informațiilor postate de ei.

Hotel Gordon 1, Roma? NU recomandăm.

Lasă un răspuns