1 MARTIE MOLDAVANESC

Ieri scriam despre comportamentul zodiilor cu privire la ziua de 1 martie și am rămas datoare, oarecum, cu modul în care au depășit leii Moldovan această importantă zi.

Nu pot să creeeeeeeeed, ce frumiiiiii suuuuuuntv 😍😍😍😍😍😍😍

Îi scriu și îi trimit poza.

Pauză. 

Eu le studiez mai departe și continui:

Vaaaaaaaaaaiiiiii, cât de frumi sunt toaaaaaate, m-am îndrăgostit 😍😍😍😍😍😍😍😍 #1martie2018

Pac încă un link cu poze și un hashtag, pentru siguranță.

Alex încearcă să se scoată, că nu ele vede, că nu le găsește, că nu sunt, bla-bla-uri de bărbați însurați.

Studiază și el pe îndelete, se lămurește că găsește mărțișoarele la Dichisar și își face programul în așa fel încât să treacă și pe acolo. Se roagă de mine să-l însoțeam, eu nu și nu. Am cedat.

Am îndurat ninsoare, frig, băltoace, vizibilitate ioc și-am ajuns acolo. Am zărit mărțișoarele și… am plecat din zonă. Cu coada ochiului mă uitam la Alex, să îi văd reacțiile, în timp ce mă învârteam pe la celelalte standuri. 

Oh, a durat ceva alegerea, încurcat fiind de faptul că niciun mărțisor nu avea… ochelari. Că doar trebuie să semene cu purtătoarea, nu?

Da, în principiu am știut ce voi purta la început de primăvara (o DollFlower) – am expus-o pe Instagram aproape din creierii dimineții. Surprinzător, n-am cerut parfumuri, fonduri de ten, genți și… ce s-o mai purta.  Mă rog, nu refuz, dar mărțișorul e mărțisor și se poartă în piept, nu pe umăr, nu pe piele, nu sub piele, nu pe cap, nu în picioare.

Și da, fetele DAU mărțișoare. Așa făceam în școala generală, așa făceam și la liceu, așa fac și la serviciu. La școală, în general, cumpărăm mărțișoare asemănătoare, ca să nu se supere colegele. De multe ori părea că făceam schimb de mărțișoare și, într-o oarecare măsura, așa e. Și, de obicei, fetele sunt ceva mai serioase, căci băieții, la o anumită vârsta, nu mai dau doi bani pe coșarii la care visează fetele să le adică noroc cu… scara.

Recunosc că mărțișorul nu-l port întreaga lună, dar o zi tot mă fălesc cu el. Și cum nu pot să-mi fac singură ceva, iar Alex să mi-l deconteze, trebuie să se dea olecuță peste cap să caute ceva nemaivăzut, nemaiîntâlnit, nemaigândit și așa mai departe. 😋

Ah, un sfat! Niciodată nu dărui un mărțișor fără șnurul alb-roșu, indiferent dacă ții cu Dinamo sau nu. De regulă, șnurul se poartă la mână toată luna martie și știu că ar trebui prins de o forță masculină. Aceeași trebuie să îl și desfacă pe 31, pentru a putea fi prins într-un copac înflorit. Eu, de cele mai multe ori, ca să nu zic întotdeauna, purtam șnurul mult și bine sau îl puneam pe 2, 3 martie, când primeam un șnur. :)) Anul ăsta am toate șansele să mă prindă Paștele cu el la încheietură.

Și sper nu ai uitat să îți alegi baba! De pe 1 până pe 9, îți alegi baba în funcție de ziua în care ești născut – ai venit pe lume pe data de 7, baba ta e pe 7 martie. Dacă ai văzut lumina zilei pe 21, atunci baba ta e pe 3 (2+1=3).

Și se zice că în funcție de cum e ziua respectivă, așa vei fi tot anul. Dacă e înnorat, vei fi posomorât tot anul. Dacă e soare orbitor, vei fi veseeel. Dacă tună și fulgeră, eh, cam așa-ți va tot anul, cu fenomene meteo nefavorabile pe care doar tu poți să ți le ții în frâu.

Ține-te bine, dacă treci de baba 3 în viață, nimic nu poate fi mai rău. :))

Lasă un răspuns