Rezervația Valea Zimbrilor

Am fost la zimbri și… ne-am împrietenit cu cerbul Petrică. În urmă cu o lună de zile am vrut să dăm o raită până în Vama Buzăului, să vedem și noi rezervația de zimbri. Ei bine, ne-am pregătit cu-o seară înainte, ne-am făcut pachetul cu de-ale gurii, iar dimineața, la 8, eram deja în mașină înspre DN 1.

Însă, ce să vezi? Ora 12.00 ne-a prins în Comarnic și ora 14.00 abia ieșiți din Sinaia. Ianuarie. Zile în care se întunecă destul de repede, adică pe la 17.00 e beznă… Ce zimbri să mai vedem noi când mai făceam câteva ore bune până acolo?

Ne-am căutat în buzunare și am decis – trebuie să înnoptăm undeva. Și, ah, câtă relaxare ne-a învăluit deodată. Parcă nu ne mai grăbeam nicăieri. Primul lucru pe care trebuia să îl facem, după ce găseam o unitate de cazare care să întrunească toate cerințele noastre – ieftină, cu loc de parcare, curată și frumoasă, era să mergem într-un hipermarket să ne umplem desaga cu de-ale igienei personale.

Mda, periuțele de dinți stăteau acasă, la căldură, alături de pasta de dinți, izmenele de asemenea și… înțelegeți voi. Trebuia să mirosim frumos a doua zi pentru zimbri, nu?

Pe scurt, ne-am cazat la Hena Guesthouse, o locație centrală. Alex a făcut un tur video, îl puteți vedea aici.

Da, în video veți găsi câteva secvențe și de la Pârtia Șugaș, alături de prețuri. Este foarte aproape de oraș, este micuță, dar atmosfera e intimă și merită să dați o fugă acolo chiar și doar pentru o cafea sau ciocolată caldă băută la baza pârtiei.

Bun, a doua zi ne-am luat băgăjelul încropit ad-hoc și am plecat înspre Vama Buzăului.

Taxă de intrare? 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Parcarea mașinii este inclusă în preț, după barieră.

Punga cu morcovi pentru gazdele rezervației costă 5 lei și se achiziționează la intrare. Nu știm dacă zimbrii mănâncă morcovi, dar am putea spune că sunt momeli perfecte pentru cerbul Petrică sau reni, în speranța că veți imortaliza un moment special, instagramabil.

Pont!

Noi am plecat de acasă flancați cu câteva pungi cu morcovi de la Lidl. Puțin dulci, am putea decreta. De ce? Ei bine, Petrică nu refuza niciun morcov de la noi, în timp ce la morcovii celorlalți turiști strâmba coarnele. Vai, deci n-ați vrea să vedeți dezamăgirea turiștilor care nu reușeau să momească cerbul.

Csf, n-ai csf, vorba aia. Deci nu cumpărați de la rezervați dacă vreți să le faceți pe plac animalelor. Nu e un îndemn tocmai etic, însă parcă și Grigore s-a săturat de atâta aghiasmă, vorba aia.

Probabil că până acum ați făcut cunoștință cu Petrică și ceilalți vecini ai săi, dacă ați dat click pe link-ul anterior.

Enjoy!

Și nu uitați, dacă plecați și voi din București cu destinația Vama Buzăului, fie la 6 dimineața sunteți plecați de acasă, fie căutați rute alternative. Căci dacă sunteți de-o seamă cu noi, generația Atomic, vă asigurăm că nu există nicio compilație suficient de lungă încât să acopere tot timpul pierdut în coloană pe DN 1.

Însă, dacă vreți să vedeți niște zimbri și mai aproape de București, mergeți la Bucșani. Dacă vreți o călătorie mai lungă, planificați-vă un drum la Hațeg.

Lasă un răspuns