TEMĂ

Temă? Temă la nuntă?! Temă și la nuntă?! Multe mirese se întreabă care e treaba cu tema la nuntă, multe temându-se să nu aibă de-a face cu probleme de matematică (bine, nu reușesc să scape de ele la finalul nunții).

Tema nunții e, de fapt, acel lucru care reprezintă mirii și pe care vor să îl evidențieze în cadrul nunții.

Pentru că lui Alex i-a venit mintea la cap curajul la Paris și pentru că ne-am descoperit o nouă pasiune, decisesem, dar nu 100%, că ar trebui să alegem călătoriile drept temă. Până când am mers la local și am văzut aranjamentele pentru o nuntă cu tema, surpriză!, călătoriile. Am zis stop și am rămas fără temă. Nu prea mult, că am derivat de la invitația cu copac. Toamna era prea mainstream, așa că am ales fix… copacul!

Dar dacă vouă vă plac călătoriile, numerele de masă pot fi, de fapt, denumiri de țări sau orașe. Dacă vă place o anumită țară, alegeți nume de orașe mai mari. Dacă vă place pur și simplu să călătoriți mergeți pe țări, dar încercați să nu le amestecați.

Când alegeți un photo corner-ul puteți căuta tematica asta. Căsuța de dar poate fi o valiză care așteaptă sa fie umplută. Bașca am văzut la un moment dat o valiză întredeschisă pe care scria “fonduri pentru luna de miere”.

Puteți avea invitații gen bilete de avion și mărturii chei de mașină de ciocolată sau cine știe ce alte nebunii. La un moment dat mă încântaseră și pe mine niște desfăcătoare de sticle în formă de avion.

Ah, iar dacă mirele e mecanic și mergeți pe tema asta, auto, vă sugerez niște mărturii de ciocolată care reprezintă fix uneltele mecanicului – o cheie, un ciocan, o daltă, o piuliță etc. Sunt foooarte drăguțe și nimeni nu s-ar aștepta la așa ceva.

Dacă alegeți vreo floare, mergeți cu ea ca motiv al nunții. Dacă vă plac macii, mireasa poate opta pentru pantofi roșii, invitații tot cu o floare pe mac – pe invitația propriu-zisă sau pe plic, aranjamente care să includă această floare (e adevărat, ar fi un pic dificil pentru că macul nu e deloc rezistent), un ruj roșu, mirele o batistă roșie.

Accentul se pune, de obicei, pe câteva detalii. Adică nu pe toate!

Eu, de regulă, nu încurajez teme mari de tipul toamna, iarna, vara, primăvara. Sunt vagi și nu surprind deloc.

Tema ține de creativitate, să ai un element care să o scoată din anonimat.  Nu mai e ca anii trecuți o simplă culoare și tot ce poți asortezi. Tema e un upgrade al culorii, să zicem. Iar Pinterest e pliiiin de sugestii, idei.

Tu ce temă ai ales?

Lasă un răspuns