INELUL DE LOGODNĂ

Cum îi iei măsura la deget? De unde știi ce îi place? Aur alb/aur galben/argint/platină? Mai jos ai experiența mea, care poate îți va fi de folos dacă ai de gând să o ceri de nevastă cu tot cu inel. Da’ chiar! Există cerere în căsătorie fără să dăruiești și un inel?

Mărimea de la deget o iei fie furându-i  un inel (cu care ai mai vazut-o că îl poartă pe degetul inelar, bineînțeles), fie ca în cazul meu, mergând împreună cu ea la diferite magazine care vând bijuterii. Inventezi și tu un pretext – în eventualitatea unui viitor cadou al ei dacă va fi cuminte la un moment dat/vrei să îi iei un cadou surorii/mamei etc. Problema  e când 3 bijutieri îți zic 3 mărimi*. Ce faci? Din punctul meu de vedere, iei mărimea de mijloc sau pe cea mai mare. E mai ușor să micșorezi un inel decât să îl lărgești. Eu am avut noroc, inelul dăruit nu a avut nevoie de ajustări.

Dacă viitoarea ta doamnă portă doar aur alb e evident că nu e ok să îi dăruiești un inel din aur galben. Trebuie  să iei în considerare că și verigheta ar cam trebui să fie din același material și aceeași culoare cu inelul, deoarece sunt unele doamne care poartă atât inelul de logodnă cât și verigheta pe același deget după ce se mărită.

Vezi ce îi place, vorbește deschis cu ea, vezi la care model se entuziasmează, etc. Comunicarea e importantă.

Datorită faptului că noi urmam să mergem în Franța, i-am sugerat Andreei să se uite și pe acolo la câteva modele. Din multitudinea  de linkuri pe care mi le-a trimis, am ales un model de inel. Mi l-a trimis de două ori, în două e-mailuri mi-a dat linkurile, în ambele e-mailuri era acest inel. Plus că recunosc:  nu costa mii/zeci de mii de euro. Timp de vreo două săptămâni am mers (singur, evident) la diferite magazine să găsesc un model asemănător sau pe cineva care să mi-l facă pe comandă. Am mers la magazinul Obor, Cellini, la magazinul Victoria, am întrebat on-line diferite magazine, am trimis nenumărate e-mailuri. Cine îl făcea, cerea mai mulți bani decât costa în Franța, bișnițari, că câr, că mâr. Nu am găsit pe nimeni competent și serios, așadar, cu ajutorul surorii mele și a lui google translate (mulțumiri!) am compus următorul e-mail , primul dintr-un șir interminabil:

 „Hello, I want to order this ring, size 52: ###

 Unfortunately, I understood that you not make delivery in Romania. I will be in Paris during 4 to 7 August 2016. It can be delivered and reserved by then in a store?

 Thank you!

 Alexandru Moldovan” 

 

Iar răspunsul lor optimist nu s-a lăsat mult așteptat:

Hello, 

Thanks for your email. 

We can’t deliver in a Galeries Lafayette’s store. But we can send you the ring in Paris during your stay : will you be in a hotel ? An apartment ? We can also send the ring to a relay shop. 

And it’s better to order directly on our web site, so we can share information directly together and agree on delivery. Please find below the link to order the same ring: ### 

Do not hesitate if you need more information.

 Best regards

 Emilia SOLDAÏNI-BUGNAS

Directrice des activités digitales et cross canal

 

Uraaa!

O să preia inelul camerista sau paznicul hotelului. Voi ajunge acolo și voi lua coletul de X, care nu știe ce a făcut cu el. A, de fapt era Y pe tură, dar Y nu mai lucrează la noi.Sună încurajator, nu? În momentul în care am citit e-mail de mai sus, mi s-a dus tot entuziasmul. Până la urmă, am făcut plata on-line și inelul a fost trimis unei rude care locuiește în apropiere de Paris.

Câteva sfaturi, ca o concluzie: ia măsura degetului inelar ai mâinii stângi corect, vezi din ce material și ce culoare au bijuteriile pe care le poartă viitoarea ta doamnă, comunicați și află ce îi place. Astfel nu vei da greș.

Succes!

 

*mărimea degetului se ia cu niște inele diverse, măsuri standard. Problema e când nu corespund mărimile, unul îți zice că poți mărimea 12, iar altul 44. Aici e comedia. Altfel, de reținut e faptul că dacă ai dubii în privința mărimii, alege o măsură mai mică dacă ai inelul subțire și una mai mare dacă ai inelul mai gros.

 

Citește aici despre cererea noastră în căsătorie sau aici despre cum a văzut ea cererea.

Lasă un răspuns