Am fost la începutul lunii august. Deși aveam drum pe Transfăgărășan și pe Transalpina, această cârciumă m-a făcut să aleg să merg pe Valea Prahovei – era ziua Andreei, am mai mâncat de câteva ori pe aici și ne-a plăcut. Acest restaurant se află situat în comuna Cornu, județul Prahova.
Toată lumea știe de Cornu, din prisma moșiei imense pe care o are Adrian Năstase, plus că accesul este facil: din DN1 faci dreapta (sens București-Brașov) și mai mergi câțiva kilometri. Nu știu dacă a fost conceput pentru invitații lui Năstase, cert e că este un restaurant cochet, curat și îngrijit, chiar peste unele din București. Prețurile sunt medii, nici mici, nici exagerat de scumpe. Relativ decente, din punctul meu de vedere, mai ales că nu mănânci zilnic la ei.
Au parcarea în spatele restaurantului și un program destul de ciudat. Au deschis în fiecare zi de la 12:00 (noi am ajuns înainte de această oră și ne-am plimbat până la ruinele închisorii Doftana și până la barajul Paltinu – cam atât ai ce să vezi în zonă.). Lunea restaurantul este închis.
Nu am eu un ochi artistic foarte bun, dar restaurantul este decorat și aranjat cu bun-gust.
Pe terasă, față de precedentele vizite pe care le-am făcut, au pus și o masă de billiard pentru care nu plătești nimic ca să te joci. Așadar, până îți vine mâncarea sau după ce termini de mâncat, poți să joci billiard. Gratis.
Au două meniuri, unul de băuturi, unul pentru mâncare. Fiecare meniu are două pagini. Ai din ce să alegi: ai digestive, bere, cocktail-uri, non-alcoolice, vinuri – partea de băuturi. Iar la mâncare ai și mai multe opțiuni: cinci tipuri de preparate tradiționale, patru tipuri de salate, șase tipuri de garnituri, patru tipuri de desert și zece tipuri de pizza plus opt topinguri suplimentare. Ai și aperitive, specialități ale casei/ale bucătarului, paste, pește, preparate din carne, cinci tipuri de ciorbe etc.. Ai de unde alege.
La ultima vizită, fiecare dintre noi a mâncat câte o ciorbă (legume/văcuță – nu e greu de ghicit cine e carnivorul familiei).
Ca fel principal, eu am mâncat trei mici cu cartofi prăjiți cu usturoi și mentă (sunt ok, mentă nu se simte la gust, mai mult se simte usturoiul), iar doamna soție a mâncat penne cu somon. Un somon sărat cam mult din punctul nostru de vedere, dar comestibil.
Menționez că nu ne-au apărut bube și nici nu ne-am stricat la stomac, iar cu excepția somonului totul a fost foarte ok.
Servirea a fost și ea în regulă. Bine, nici nu putea fi altfel, având în vedere că mai erau ocupate încă trei mese, fără masa noastră. A, fresh-ul de portocale al soției a fost bun, dar berea mea nu prea – nu a avut alcool.
Mi-ar fi plăcut să aibă Ciuc radler/Ursus cooler, ambele fără alcool, în meniu.
Poți plăti atât cash cât și cu cardul, iar nota îți va fi adusă într-un pahar. Original nu?
E un restaurant care se află la țară, dar care te poate surprinde. Bine, milionarii României au case aici, poate de aceea e altceva, față de un restaurant comunal.
Vă recomand să vă abateți La Lavandă în drumurile dumneavostră spre munte. Măcar o dată, este un restaurant care, cel puțin pentru noi, ,,a pus Cornu pe hartă’’. Mereu ne întrebăm, unul pe celălalt, când mergem spre Brașov cu mașina, dacă să oprim sau nu La Lavandă. De asemenea, nu strică să mânânci ceva înainte de a sta în aglomerația de pe DN1 (cam de acolo începe să se aglomereze).
Chiar vă rugăm, dacă veți mânca acolo vreodată La Lavandă, să ne povestiți experiența voastră în secțiunea Comentarii.