TELEGDY

Unde mâncăm la Praid? Unde vrei, dar după ora 10.00. Noi ne-am lovit de o ușă închisă puțin după ora 9.00, așa că ne-am reorientat către un kurtos kalacs și un hotdog, urmând să luăm doar prânzul.

Și ne-am îndreptat către Restaurantul Telegdy, în buza DN-ului. Nu am mâncat afară, ci în interior. Și își merită toți banii, atât pentru mâncare, cât și pentru aspect.

Prima dată ne-am lovit de masă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apoi de un meniu din care eu, Andreea, am insistat să ne luăm câte o ciorbă și apoi un platou Telegdy.

Eu mănânc aia și aia, tu mânânci aia și ailaltă.

Alex a refuzat. E prea mic, nu ne ajunge. E drept că a întrebat ospătărița de câte persoane e, iar răspunsul a fost cel pe care l-am anticipat și eu – 2 persoane. Dar el nu s-a lăsat înduplecat. S-a uitat peste porțiile normale și a văzut că gramajele erau cam la jumătate.

Așa că a fost un șnițel de porc pentru domnul și un platou Telegdy pentru doamna care a ajuns în proporție de 80%… doggy bag. Deci nu faceți ca Alex!

În ceea ce privește ciorbele, unul a ales una cu afumătură și altul cu tarhon și cartofi, fără să își dea seama că va urma să alege după bucățelele de carne în farfurie.

Să știi că pâinea este excepțională.

 

Și pentru că știu că este un aspect definitoriu în ceea ce privește alegerea unui local pentru masă, iată meniul!

La fel de importantă ca meniul este și atmosfera de acolo – curățenie la superlativ, aglomerație (cică e semn că se mănâncă bine).

Prețurile au fost valabile în luna octombrie 2018, când am fost noi acolo. Articolul nu este sponsorizat, ci reprezintă o recomandare a locului care ne-a plăcut.

Lasă un răspuns